Konfigurering och CAD-automation med DynaMaker

Har du en hög med offertritningar att göra som aldrig verkar bli mindre? Måste du göra manuella justeringar i olika ritningar eller andra filer hela tiden? Det borde vara möjligt att göra bättre saker med sin tid – utveckling av nya produkter och lösa komplexa problem till exempel. Det är i den andan som vi har tagit fram molntjänsten DynaMaker som underlättar och frigör tid med hjälp av produktkonfigurering och CAD-automation, så att du kan fokusera på det roliga och intressanta.

Hur funkar det?

  • Kunden besöker hemsida, kundportal eller e-handel och kommer till en produktkonfigurator.
  • Kunden konfigurerar själv produkten med olika inputs såsom mått. Under processen visualiseras konfigureringen i realtid.
  • När kunden är nöjd och går vidare till offert eller order, skapas offertritning (PDF) automatiskt som kunden kan få direkt.
  • Bakom kulisserna kan också andra filer för produktion skapas, till exempel håltabeller, DXF eller detaljerade ritningar.

Kunden konfigurerar/anpassar produkten på egen hand och CAD-filerna skapas automatiskt. Det sparar massor av tid!

Prova en konfigurator

I den här konfiguratorn kan du konfigurera saxliftens dimensioner, och i slutet kan du hämta hem en fil.

Hur går det till att bygga en konfigurator?

Det kan du göra alldeles själv. Du börjar med att registrera ett gratis konto i DynaMaker. Sedan brukar det vara bra att göra några av våra tutorials som är steg-för-steg instruktioner för hur man bygger olika funktioner. Gränssnittet i DynaMaker är kodbaserat, och du använder kod/scripts för att skapa geometrier, komponenter, assemblies, ritningsexport och själva applikationen. DynaMaker är kodbaserad CAD helt enkelt. Koden gör att det är enkelt att bygga en konfigurator som parametriskt anpassar produkten med hjälp av inputs. Vi har också ett gäng mallar, som är appar som du kan få som grund att starta från.

När du har en app som du vill publicera trycker du på ”deploy” och då får du en app som du kan lägga in på en hemsida, kundportal eller e-handel. Det går såklart också bra att länka direkt till appen. Om du vill uppdatera eller förbättra något så är det bara att justera, trycka på deploy igen och vips har du en ny version av appen. Det är lite som att uppdatera en WordPress-sida.

Det är först när du trycker på ”deploy” som du behöver ha en prenumeration, men allt upp till dess kan du prova så mycket du vill.

Registrera dig gratis genom att trycka på knappen nedan. Har du frågor? Skicka ett mail till sales@dynamaker.com så tar vid det därifrån.